Este un jamon premium,fiind printre cele mai căutate din lume, renumit pentru aroma sa bogată și textura netedă și mătăsoasă. Această delicatesă este făcută din porci hrăniți cu ghindă care sunt crescuți în regiunile pitorești ale Portugaliei.
Culoarea roșie intensă a cărnii este rezultatul dietei porcului cu ghinde, care conferă cărnii o aromă și o culoare distincte. Textura grăsimii este rezultatul stilului de viață liber al porcului, care permite grăsimii să dezvolte o textură cremoasă. Este bine de știut faptul că, particularitățile genetice ale porcilor iberici, precum și dieta acestora bazată pe ghindă, fac ca grăsimea acestora să conțină cel puțin 50% grăsimi mononesaturate (acid oleic). Acesta este componenta principală a uleiului de măsline, fiind grăsimea cel mai bine tolerată dar și cea mai ușor digerată de organism.
Gustul complex și savuros provine din procesul de maturare, care permite jamonului să dezvolte o profunzime de aromă de neegalat.
Jamon Bellota maturat 30 de luni este o adevarată delicatesă care este venerata de iubitorii de mâncare din întreaga lume. Aspectul său, aroma și procesul de producție sunt toate o mărturie a artei tradiționale a producerii jamonului .
Fie că este savurat singur sau ca parte a unei plăci de mezeluri, Jamon Bellota maturat 30 de luni are un gust imbatabil care cu siguranță va încânta simțurile.
Ambalajul folosit ajută jamonul să își păstreze savoarea și aroma, oferind consumatorilor servicii de calitate. Procesarea este făcută într-un mediu controlat.
Poate fi servit ca și tapas, însoțit de vin roșu sau bere, pâine cu roșii și ulei de măsline.
Pentru a vă bucura din plin de subtilitățile acestui jamon, este recomandat ca feliile să fie tăiate foarte fin.
Țara de origine: Portugalia
Greutate estimată: 7-9 kg
Maturare: 30 luni
Poate fi consumat fără restricții.
Condiții de păstrare: într-un loc uscat și răcoros.